avlona

Κοντά στους νέους κρατούμενους του Αυλώνα η ομάδα δράσης του Αστεροσκοπείου

Το ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ) επισκέφθηκαν η ομάδα διάχυσης επιστήμης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αποτελούμενη από τους Δρ. Β. Κολοκοτρώνη και Δρ. Λ. Κουτουλίδη, όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους μαθητές-κρατουμένους καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΚΚΝΑ, αλλά και να κάνει μια εντυπωσιακή παρουσίαση με θέμα τον Ήλιο.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου στα πλαίσια της συνεργασίας που ξεκίνησε πρόσφατα μεταξύ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε μία γεμάτη και φιλική αίθουσα συγκεντρώσεων/διαλέξεων πραγματοποιήθηκε ειδική διαδραστική παρουσίαση με θέμα τον Ήλιο, το αστέρι της ημέρας και της ζωής. Ακολούθησε ταινία (DVD) με ανάλογο θέμα και αργότερα, μαθητές, προσωπικό και τα μέλη της ομάδας δράσης κατευθύνθηκαν σε προαύλιο χώρο όπου όλοι παρατήρησαν τον ηλιακό δίσκο από τα δύο ηλιακά τηλεσκόπια που είχαν νωρίτερα στηθεί με την βοήθεια των μαθητών. Τα μάτια και το μυαλό όλων ταξίδεψαν για να συναντήσουν την καυτή χρωμόσφαιρα και φωτόσφαιρα εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, μία καθόλα συγκλονιστική εμπειρία.

Η ομάδα δράσης του ΕΑΑ υποσχέθηκε να επαναλάβει την επίσκεψη μετά το καλοκαίρι ευχαριστώντας θερμά το εκπαιδευτικό προσωπικό και την διοίκηση του ΕΚΚΝΑ για την εξαιρετική συνεργασία καθώς και τον συνεργάτη του ΕΑΑ Α. Μυλωνά για την ευγενική χορηγία του ενός από τα δύο ηλιακά τηλεσκόπια.

Τομέας Έρευνας & Καινοτομίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Αν. Παπανδρέου 37. 151 80 Μαρούσι

ΥΠ.Π.Ε.Θ - Έρευνα & Καινοτομία - copyright © 2018 - Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Τμήμα Ενημέρωσης του Πολίτη

Πληροφορίες για τον ιστότοπο