clean sky 2

Η Ελλάδα στο Πρόγραμμα Clean Sky 2

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MοU) μεταξύ της Ελλάδας και της Πρωτοβουλίας για την αεροναυπηγική "Clean Sky2-Joint Undertaking/CS2JU"

 

Στην πρωτοβουλία Clean Sky2 που αξιοποιεί την χρήση καινοτόμων τεχνολογιών για την μείωση του CO2, των εκπομπών αερίων και των επιπέδων θορύβου από αεροσκάφη, συμμετέχει η Ελλάδα με Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Πατρίτσια Κυπριανίδου και ο Executive Director  της CS2JU, Tiit Jürimäe.

 Το Πρόγραμμα Clean Sky2 είναι ερευνητικό πρόγραμμα της ΕΕ που έχει ως στόχο την καινοτομική ανάπτυξη τεχνολογιών και αναμένεται να συμβάλλει στην ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος έρευνας και ανάπτυξης που δραστηριοποιείται στον τομέα της  αεροναυπηγικής.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος υλοποιείται μέσω συνέργειας του «Ορίζοντα 2020» με τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (ESIF) και στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα θα διαθέσει κατ’ αρχήν 2 εκατ. € από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στην εκδήλωση υπογραφής του Μνημονίου που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ, ο Senior Policy Officer, Clean Sky 2 JU, κ. Χρήστος Βασιλάκος ενημέρωσε για τις θεματικές ενότητες, τις τρέχουσες προκηρύξεις και τις δυνατότητες συμμετοχής στο Πρόγραμμα, ερευνητές από ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα καθώς και εταιρείες όπως η ΕΑΒ.

 

 

 

Τομέας Έρευνας & Καινοτομίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Αν. Παπανδρέου 37. 151 80 Μαρούσι

ΥΠ.Π.Ε.Θ - Έρευνα & Καινοτομία - copyright © 2018 - Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Τμήμα Ενημέρωσης του Πολίτη

Πληροφορίες για τον ιστότοπο