dimokritos 2                                                                                          

  11 Ιουλίου 2017

  Εκδήλωση έναρξης Προγράμματος Βιομηχανικών Υποτροφιών

ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Πρόγραμμα Βιομηχανικές Υποτροφίες ξεκίνησε στις 5/7/2017 με μια ιδιαίτερη εκδήλωση, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο « Θέμις Κανελλόπουλος»  του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», στα πλαίσια του 5th Hellenic Forum for Science Technology and Innovation.  Το Πρόγραμμα που αποσκοπεί στην ενίσχυση ταλαντούχων νέων Ερευνητών με ενδιαφέρον για την εφαρμοσμένη βιομηχανική έρευνα, θα συμβάλει καθοριστικά στη σύσφιξη των σχέσεων του Δημοκρίτου με τη Βιομηχανία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται με βάση δωρεά  ύψους 4 εκατ ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Ανακοινώθηκαν 60 Υποτροφίες: 22 για Υποψηφίους Διδάκτορες (τετραετείς), 29 για Μεταδιδακτορικούς Συνεργάτες (τριετείς) και 9 για Συνεργαζόμενους Ερευνητές (τετραετείς). 

Για κάθε Υποτροφία, μία συνεργαζόμενη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα καλύπτει το ισοδύναμο ενός χρόνου αποδοχών.  Η συνολική ιδιωτική συμμετοχή στο Πρόγραμμα ανέρχεται στο 1.5 εκατ. ευρώ.  Τα επόμενα χρόνια οι νέοι Υπότροφοι θα υλοποιήσουν τις Προτάσεις που υπέβαλλαν και που αφορούν στην Βιομηχανική Έρευνα του άμεσου ενδιαφέροντος της συμμετέχουσας Εταιρείας, στις ερευνητικές υποδομές των Εργαστηρίων του Κέντρου, υπό την κοινή επίβλεψη Συμβούλων από τις συμμετέχουσες Εταιρείες και Ερευνητών του Δημοκρίτου.

Την εορταστική εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του Δημοκρίτου Δρ. Γεώργιος Νούνεσης και την χαιρέτισαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εκπρόσωποι των Εταιρειών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και βεβαίως αρκετοί από του επιλεγέντες Υποτρόφους.  Σε κλίμα αισιοδοξίας τονίστηκε από όλους πόσο σημαντική είναι η ευκαιρία που δίνεται στους νέους Υποτρόφους αλλά και πόσο η συνεργασία του Ερευνητικού Ιδρύματος με τη Βιομηχανία  θα προωθήσει την καινοτομία με θετικές επιπτώσεις για την οικονομία και την Ελληνική κοινωνία. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Γενική Γραμματεύς Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Π. Κυπριανίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας κύριος Αθ. Αναγνωστόπουλος ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρ. Δούρου και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας  και Καινοτομίας Δρ. Δ. Νιάρχος και Δρ. Δ. Κλέτσας.

 

Ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης : http://www.demokritos.gr/Contents.aspx?lang=gr&CatId=1944&View=18

Περισσότερες πληροφορίες για το 5th Hellenic Forum for Science Technology and Innovation : http://events.demokritos.gr/

 Δρ. Γεώργιος Νούνεσης, Διευθυντής του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

                                                                                                                                                                 

Τομέας Έρευνας & Καινοτομίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Αν. Παπανδρέου 37. 151 80 Μαρούσι

ΥΠ.Π.Ε.Θ - Έρευνα & Καινοτομία - copyright © 2018 - Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Τμήμα Ενημέρωσης του Πολίτη

Πληροφορίες για τον ιστότοπο