AFISA 3

OPEN DAY NCSR D 2017 : ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

«H Ευρώπη στη περιοχή μου 2017»

30.5.17

ΕΚΕΦΕ «Δ»

 

 Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»  (ΕΚΕΦΕ «Δ») συμμετέχει  με την εκδήλωση «OPEN DAYS : ΕΚΕΦΕ «Δ» ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ»  ( 30.5.17) στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας : "Η Ευρώπη στην περιοχή μου" (#EUinMyRegion).

Οι εκδηλώσεις OPEN DAYS συντονίζονται από την Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού & Αξιολόγησης του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το ευρύ κοινό θα επισκεφτεί  την έκθεση καινοτομίας και εργαστήρια του Κέντρου και θα γνωρίσει από κοντά τα αποτελέσματα των έργων  που  έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία διεξάγονται στα Ινστιτούτα Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Βιοεπιστημών και Εφαρμογών, Φυσικής και Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνικών Ραδιολογικών και Τεχνολογίας, Ενέργειας και Ασφάλειας  κ.α.

Ορισμένα από τα έργα έχουν χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ).

Για την εν λόγω προβολή υπήρξε στενή συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠΑνΕΚ/ Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/ Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης.

Αναλυτικά τα έργα που θα παρουσιαστούν αφορούν σε δράσεις που έχουν χρηματοδοτηθεί από τα παρακάτω Επιχειρησιακά Προγράμματα:

  • Επιχειρησιακό Πρόγραμμα«Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ)
  • Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής
  • Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» (ΕΠΕΔΒΜ)
  • CORDIS
  • FP7

Έργα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ)

 

  • Κοινοί παθογενετικοί οδοί και μηχανισμοί ασθενείων συνδετικού ιστού Alzheimer και Διαβήτη που προκαλούν κυτταρική απόπτωση

               http://diabetal.bio.demokritos.gr/index.php/el/

  • “Πρωτοποριακές Τεχνολογίες για την υλοποίηση CCS”

               http://noveltiesonccs.gr/index.php/el/

Για περισσότερες πληροφορίες: ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», Δημόσιες Σχέσεις, Τμήμα Οργάνωσης και Παραγωγικότητας,

Τηλ: 210 650  3040, 210 650 3015

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., http://www.demokritos.gr

Τομέας Έρευνας & Καινοτομίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Αν. Παπανδρέου 37. 151 80 Μαρούσι

ΥΠ.Π.Ε.Θ - Έρευνα & Καινοτομία - copyright © 2018 - Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Τμήμα Ενημέρωσης του Πολίτη

Πληροφορίες για τον ιστότοπο