Στο Ισραήλ σήμερα ο πρωθυπουργός με ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο

Στο Ισραήλ σήμερα ο Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από εννέα υπουργούς, προκειμένου να συμμετάσχει στη διευρυμένη διμερή συνάντηση των δύο χωρών με στόχο την προώθηση της ελληνο-ισραηλινής συνεργασίας. Το βράδυ ο κ. Τσίπρας αναμένεται να μεταβεί στην Κύπρο προκειμένου να συμμετάσχει την Πέμπτη στην τριμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Υποδομών – Μεταφορών – Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η υπουργός παρά τω πρωθυπουργό – κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού θα είναι το ελληνικό προξενείο στα Ιεροσόλυμα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ. Ο κ. Τσίπρας μαζί με κ. Θεόφιλο θα παρακολουθήσει την παρουσίαση έρευνας της διεπιστημονικής ερευνητικής ομάδας προστασίας μνημείων του ΕΜΠ με τίτλο: «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαγνωστικής έρευνας και στρατηγικός σχεδιασμός υλικών και επεμβάσεων συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα». Συντονίστρια του προγράμματος είναι η καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Παλαιστίνη όπου θα συναντηθεί με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Για το σύνδεσμο του άρθρου πατήστε εδώ.

Τομέας Έρευνας & Καινοτομίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Αν. Παπανδρέου 37. 151 80 Μαρούσι

ΥΠ.Π.Ε.Θ - Έρευνα & Καινοτομία - copyright © 2018 - Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Τμήμα Ενημέρωσης του Πολίτη

Πληροφορίες για τον ιστότοπο