Δράση του Ε.Π. ‘Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση’

ESPA

Περιγραφή:

  • Η δράση αφορά στηδιασφάλιση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας στους κατόχους διδακτορικού διπλώματος μέσω της ανάθεσης αυτοδύναμης διδασκαλίας.
  • Τα Ιδρύματα, με βάση τις αποφάσεις των Τμημάτων, εκδίδουνανοιχτή πρόσκληση προς ωφελούμενους, η οποία τους καλεί να καταθέσουν σχεδιάγραμμα διδασκαλίας για μαθήματα τα οποία ορίζονται από τα Τμήματα, υπό την προϋπόθεση ότι αυτά είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Σπουδών των Τμημάτων.
  • Η πρόσκληση, δύναται να αφοράμαθήματα επιλογής/ προαιρετικά μαθήματα, μαθήματα υποχρεωτικά επιλογής/ κατ’ επιλογή υποχρεωτικά μαθήματα, σεμιναριακά μαθήματα, μαθήματα που προσφέρονται σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο,  μαθήματα και των δύο εξαμήνων (εαρινό, χειμερινό).

Ωφελούμενοι της δράσης:

Κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος υπό την προϋπόθεση ότι - δεν κατέχουν θέση μέλους ΔΕΠ/ΕΠ ή συμβασιούχου διδάσκοντα του Π.Δ. 407/80 στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή - δεν κατέχουν θέση Ερευνητή / Ειδικού Λειτουργικού Επιστήμονα σε ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας ή της αλλοδαπής.

  • Δεν επιτρέπεται η έκδοση πρόσκλησης για διδασκαλία μαθημάτων «κορμού» (υποχρεωτικά).
  • Δεν επιτρέπεται η έκδοση πρόσκλησης για διδασκαλία μαθημάτων τα οποία περιλαμβάνονται σε Προγράμματα Σπουδών που προβλέπουν την καταβολή διδάκτρων.
  • Δεν επιτρέπεται η διενέργεια περισσότερων του ενός μαθήματος από τον ίδιο διδάκτορα κατά το ίδιο εξάμηνο ανεξαρτήτως του Ιδρύματος υποδοχής.
  • Ο ωφελούμενος απασχολείται στο Ίδρυμα ως Πανεπιστημιακός Υπότροφος του έκτου εδαφίου της παρ. 6 του άρθρου 29 του ν. 4009/2011, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει (ΦΕΚ 33/Α/27-02-2016).Το συνολικό κόστος του ωφελούμενου ανέρχεται σε 2987,04€ ανά ακαδημαϊκό εξάμηνο(συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενου, εργοδότη ή του αναλογούντος ΦΠΑ).

  

Περιοχή εφαρμογής

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Ηπείρου

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Κρήτης

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Περίοδος υποβολής: από 16/3/2016 έως 16/5/2016

Προϋπολογισμός:€ 7.138.602

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.espa.gr/el/Pages/ProclamationsFS.aspx?item=2873

Τομέας Έρευνας & Καινοτομίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Αν. Παπανδρέου 37. 151 80 Μαρούσι

ΥΠ.Π.Ε.Θ - Έρευνα & Καινοτομία - copyright © 2018 - Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Τμήμα Ενημέρωσης του Πολίτη

Πληροφορίες για τον ιστότοπο